11 Haziran 2008 Çarşamba
0 grubu
Yapısal özellikler :
-etobur.
-dayanıklı sindirim sistemi.
-fazlasıyla aktif bağışıklık sistemi.
-çevresel ve beslenme değişimlerine karşı toleranssız.
-yoğun fiziksel etkinlik sayesinde gerilime karşı en iyi yanıt veren.
-dinç ve enerjik kalabilmek için verimli bir metabolizmaya gereksinimduyan.
-kilo almayı destekleyen gıdalar:buğday,gluteni,mısır,kuru fasulye,mercimek, lahana,karnıbahar,yeşil hardal.
-kilo vermeyi destekleyen gıdalar:deniz ürünleri,iyotlu tuz,karaciğer,kırmızı et,ıspanak,brokoli.
AYRICA: yağsız sığır,kuzu,hindi,tavuk ve önerilen balık etlerini istediğiniz kadar sık yiyin,egzersiz programınızın ağırlığı ve işinizin gerilimi ölçüsünde yoğun protein alın.bir yemekte 180 gramdan fazla tüketmemeye çalışın.eti uygun meyve ve sebzelerle tüketmeye çalışın.
A grubu
Yapısal özellikler:
-ilk vejetaryen.
-ürün yetiştirir.
-hassas sindirim sistemi.
-toleranslı bağışıklık sistemi.
-sabit beslenme ve çevre koşullarına kolaylıkla uyum sağlama.
-gerilim karşısında dingin tavrıyla başarılı mücadele.
-formda ve üretken kalabilmek için tarımsal beslenmeye gereksinim.
-kilo almayı destekleyen gıdalar:et,süt ürünleri,fasulye,buğday(fazla tüketildiğinde).
-kilo vermeyi destekleyen gıdalar:bitkisel yağlar,soya ürünleri,sebzeler,ananas. AYRICA:her türlü eti diyetinizden çıkarın.kırmızı et ve tavuk yerine hafta birkaç kez balık yiyin.et arzu ettiğinizde bulabileceğiniz en yağsız olanı tercih edin;tavuk eti olabilir.eti ızgara veya fırınlayarak hazırlayın.dilbalığı gibi beyaz etli balıklardan kaçının.
B grubu
Yapısal özellikler:
-dengeli.
-güçlü bağışıklık sistemi.
-sabırlı sindirim sistemi.
-süt ürünleri tüketicisi.
-gerilime karşı yaratıcılıkla en iyi yanıt veren.
-dinç ve istekli olmak için fiziksel ve zihinsel aktivite arasında dengeli olmak isteyen.
-kilo almayı destekleyen gıdalar:mısır,mercimek,yerfıstığı,susam,buğday.
-kilo vermeyi destekleyen gıdalar:yeşil sebzeler,kırmızı et ,yumurta ve düşük yağlı süt ürünleri.
AYRICA:tavuk etinden kaçının.kabuklu deniz ürünlerinin tümünden uzak durun.süt ürünlerini istediğiniz kadar tüketebilirsiniz.diyetinize mutlaka zeytinyağını da koyun.
AB grubu
Yapısal özellikler:
-A ve B gruplarının modern bir bileşimi.
-değişen çevre ve beslenme koşullarına bukelamun gibi yanıt verir.
-hassas sindirim sistemi.
-yaratıcı enerji ve fiziksel gayretle gerilime karşı en doğru ruhsalyanıtı verir. -devrimsel nitelikte bir sır.
-kilo almayı destekleyen gıdalar:et,fasulye,çekirdekler,mısır,esmer buğday,buğday. -kilo vermeyi destekleyen gıdalar:sebzeler,elma,deniz ürünleri,süt ürünleri. AYRICA:tavuk etinden uzk durun.her türlü işlem görmüş kırmızı et ürününden de sakının.yumurtanın sarısını yemek yerine iki yumurtanın beyazını tercih edin.bitkisel yağlar yerine zeytinyağını tercih edin.