28 Haziran 2008 Cumartesi
Gözlerinizi kapatıp çeşit çeşit tatlıları düşünün. Şöyle önünüze en sevdiğiniz tatlıları getirseler, kim hayır diyebilir ki. Tabii işin sonunda kilo alma, diyabet gibi sorunlarla karşılaşma riski olmasa... İşte bu tip sorunların önüne geçmek için, yapay tatlandırıcılardan faydalanabilirsiniz. Genellikle çay ve kahvelerde şeker yerine kullanılan yapay tatlandırıcıları, birçok tatlının hazırlığında da kullanabilirsiniz. Aşure Hazırlanışı: Bir porsiyonda: Sütlaç Hazırlanışı: Bir porsiyonda: Yalancı Tavuk Göğsü Hazırlanışı: Bir porsiyonda:
Malzeme:
Bir
Ayıklanmış ve yıkanmış buğdayı bol suyla düdüklü tencerede yirmi dakika haşlayın. Bir
Kolesterol (mg): 0
Posa (gr): 1.2
Yağ (gr): 2.9
Protein (gr): 5.6
Karbonhidrat (gr): 30.3
Enerji (kal): 172.2
Malzeme:
Beş su bardağı
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra, az suda yumuşak hale gelinceye kadar haşlayın. Nişastayı suyla ezdikten sonra içine tuz ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kaynayan süte yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edin. Ardından haşlanmış pirinci katın, karıştırın ve pişirmeye devam edin. Sütlacı ateşten aldıktan sonra yapay tatlandırıcıyı ekleyin ve iyice karıştırın. Kaselere boşalttıktan sonra soğumasını bekleyip servis yapın.
Kolesterol (mg): 13
Posa (gr): 0
Yağ (gr): 3.2
Protein (gr): 6.4
Karbonhidrat (gr): 18.8
Enerji (kal): 129.4
Malzeme:
Beş su bardağı diyet süt, bir su bardağından bir parmak az buğday unu, iki
Soğuk diyet süte unu ilave edin ve mikserle karıştırın. Ardından karışımı ateş üzerinde muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Ocaktan inmesine yakın margarini ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Ocağı kapattıktan sonra yapay tatlandırıcıyı ekleyin. Karışımı on beş – yirmi dakika mikserle çırpın. Karışımı suyla ıslatılmış dikdörtgen şeklindeki cam kaba dökün ve buzdolabına koyun. Üzerini tarçınla süsleyin ve 8 eşit parçaya bölerek servis yapın.
Kolesterol (mg): 66
Posa (gr): 0
Yağ (gr): 5.5
Protein (gr): 5.6
Karbonhidrat (gr): 19.1
Enerji (kal): 147.2