10 Haziran 2008 Salı
Çocuğun düzenli yemek yeme alışkanlığının kazanmasında ailenin tutumu çok önemlidir. Kalori Derecesi : (1000-1200kal) Sabah Öğle: Akşam: Aralarda: Tam porsiyon yetişkinler içindir.
Çocuğun yeterli ve beslenip beslenmediği büyüme ve gelişiminden anlaşılır. Her çocuğun metabolizma hızı kendine özgüdür. Normal büyüyen bir çocuğun yediğini yeterli görmeyip daha yemek yemesi istenmemelidir.
Çocuk süt içmek istemezse aynı miktardan yapılmış muhallebi, sütlaç veya yoğurt verilebilir.
Yemekler kızartılmadan fırında , suda veya ızgarada pişirilmelidir.
Yemek aralarında pasta, kurabiye, kek ,biskuvi verilmesi gereksizdir. Bu besinler diş çürümelerine yol açabilir. Bunların yerine süt , meyve veya meyve suyu verilebilir.
En önemlisi yetişkinler çocuklara beslenme konusunda örnek olmalıdır.
1 adet yumurta veya 1 kibrit kutusu peynir (68 kal)
½ -1 küçük dilim ekmek (30-60 kal)
1 bardak süt (120 kal)
1yemek kaşıgı(silme) reçel-pekmez (40kal)
1 küçük boy domates veya portakal (22-48 kal)
½ porsiyon sebze yemeği (75kal)
½ kase yogurt (65-80 kal)
½ dilim ekmek (35 kal)
2/3 porsiyon etli yemek (2 köfte gibi) (150 kal)
1/3 porsiyon pilav-makarna (150 kal)
1 porsiyon meyve veya sebze (48 –60 kal)
1 bardak süt (120 kal)
Ögle ve akşam yemekleri yer değiştirebilir